top of page

Ørelysbehandling - Otopati

Ørelysbehandling eller otopati, er en gammel folkemedisinsk tradisjon som har eksistert i flere tusen år. Ørelys er et rent naturprodukt, og har vært mye brukt av både Hopi-indianerne og kineserne. Selve metoden har sitt utspring i indianernes seremonier i forbindelse med øreplager. Ørelysbehandling renser hørselgangene, fjerner voks og slaggrester og er en avslappende og velgjørende behandling.

Ørelys.jpg

En ørelysbehandling innebærer at man skaper en varm luftstrøm ved hjelp av spesielle lys som løser opp voksrestene i øret med et undertrykk, og som videre suges ut av øret og blir liggende i lyset (røret). Varmen fra ørelyset stimulerer blodsirkulasjonen i ørene og påvirker akupunkturpunktene i øret. Behandlingen utjevner trykk og gir en følelse av varme som oppleves som befriende i området rundt ører, panne og bihuler.

 

Lyset er et rør laget av lerret og er satt inn med ulike naturprodukter. De originale ørelysene lages for hånd og består av bivoks, honningekstrakter og indianske urter som kamille, johannesurt og salvie, samt rene eteriske oljer.

 

Smertefri behandling

Behandlingen utføres liggende på siden på en behandlingsbenk, i en behagelig stilling. Lyset plasseres i øreåpningen før man tenner på, og brenner deretter ned til et bestemt punkt. Lyset slukker av seg selv i god avstand fra øret. Det er viktig at begge ørene behandles hver gang, et øre om gangen. En ørelysbehandling varer i en halvtime, ca. 10-15 min. pr. øre. For å forebygge kan man ta én behandling med 6-8 ukers mellomrom, men for å behandle tilbakevendende øreproblemer bør man gjennomføre ukentlig ørelysbehandling fire uker på rad.

 

Det anbefales at man drikker et par glass vann etter endt behandling. En ørelysbehandling kan oppleves forskjellig avhengig av hvilke problemer man har og hvor godt man kjenner kroppen sin. En del klienter opplever bedret hørsel og mindre øresus, og beskriver virkningen som en følelse av renhet.

 

Ørelysbehandling er en smertefri og ufarlig behandlingsform uten bivirkninger, og utføres ofte av homøopater eller naturleger. Ørelysbehandling bør ikke skje ved akutt ørebetennelse eller hvis øret er drenert med et innoperert rør. Samtlige som har fylt 8 år kan behandles med ørelys.

 

Ørelysbehandling kan med hell kombineres med andre behandlingsmetoder, som for eksempel auricoloterapi (øreakupunktur), urteterapi eller kopping (dypvevsmassasje).

 

Ørevoks og øreplager

For å beskytte øregangene skal man alltid ha en viss mengde ørevoks i ørene, men i mange tilfeller kan ørevoks også være en medvirkende årsak til ulike plager i ørene. Mange kan ha for store mengder ørevoks i ørene, noe som både kan føre til nedsatt hørsel, øresus og kløe. Øreplager hos eldre mennesker og barn kan ofte ses i sammenheng med store mengder voks i ørene. For barn er derfor ørelysbehandling et godt og smertefritt alternativ.

 

Ørelys hevdes å behandle plager som; tinnitus/øresus, trykk- og utligningsplager, kløe og ubehag, væskeansamlinger, kroniske ørebetennelser, hodepine/migrene, nedsatt hørsel, bihulebetennelse, ”propper” i ørene, samt svimmelhet og balanseproblemer.

bottom of page